Activities land
Geocaching
Deler

Geocaching er en høyteknologisk orientering med GPS.

Det ligger poster gjemt omkring i terrenget, som kalles "cacher". 

Cache uttales ”kæsj” på norsk. Ved hjelp av en APP på telefonen eller en ordinær GPS orienterer du deg fram til det gitte punkt der det befinner seg en cache. De som finner posten skriver seg inn i loggboken og registrerer funnet i appen. Noen av cachene er små og består bare av en sammenrullet logg. Her må du ha med penn eller blyant selv. Andre cacher består av bokser, som inneholder små ting, som du kan ta med deg, men BARE om du legger en ting tilbake, med omtrent samme eller høyere verdi, slik at det vil foregå som en rettferdig byttehandel. Det er mange millioner geocachere i verden og nær tre millioner cacher.

På Vega har det inntil nå vært veldig få cacher, men vi arbeider med å få ut over 40 nye cacher, samt en ”trail” som vil gå fra Floaksla til Vikatinden og Vegtinden. Cachene vil bli lagt ut med forskjellige vanskelighetsgrader, både med tanke på terreng og hvor godt de er gjemt. Flere av cachene vil være gjemt i forbindelse med de allerede eksisterende turløypene, men chachen vil aldri være gjemt på samme sted som de ordinære turbøkene. Et stort antall av cachene vil inneholde bytteting.

Så last ned appen, registrer deg, ta med penn og bytteting og bli med på en annerledes skattejakt, som passer for hele familien! Appen finnes både som betalingsapp og som gratisapp. Geocachmedlemskapet er gratis, men kan oppgraderes til premium. Da vil du få tilgang til mange flere og mer avanserte cacher verden over.

Alle bør sette seg inn i de regler som gjelder og hva som forventes av en ekte Geocacher!

 

Kart: Posisjonene er omtrentlige. Alle er tilgjenglige som premiummedlem, en del også som gratismedlem:)

 

Lær alt om Geocaching på:           

www.geocaching.com (engelsk)                                         

www.gcinfo.no (norsk)

 

 

 

Map