Trails water
Snorkelløype
Deler

I Levika på Eidem, sør på Vega, finner du noe du ikke finner så mange andre steder; ei snorkel/ og kajakk øype! Løypa er en natursti på og under vann, med 10 bøyer som man skal følge. Ett flytende "galleri". Under var bøye finner du "kul fakta". Vill du teste "snorkel safari" i juli 2018?

Ta kontakt med turist informasjonen på Gladstad (www.visitvega.no)

Hved informasjons skilten for løypen finner du en "selfie stone". Ta en selfie og delta i sommerens konkurranse. Last opp bildet til instagram #vegalive #snorkelløype

Lykke til, og ha det gøy!

 

 

 

 

Plankton med armepuffer?

Hvis du er en bitte liten alge, må du være nær havoverflaten for å overleve. Synker du, blir det mørkt, og "matlagingen" mislykkes. Hvis du er for nær overflaten, blir du solbrent! Metoder for å sveve under overflaten kan være: tagger eller å danne kjeder med kompiser.

Finn Spania med hjelp av lyd

Vega-skjærgården består av mer enn 6500 øyer og skjær. En vakker idyll, men også vanskelig å ta seg fram i. Vi må kunne navigere for at det ikke skal ende med havari. Fartøy og hvaler bruker lyd for å finne fram. Kanskje dere vil prøve det på neste sydentur? Test overlevelse! Navigering er ikke alltid enkelt. Vet du for eksempelvis hvor "Nord" (N) er der du sitter nu?

Lys for "love"

Ikke alle trenger en fyrlykt for å overleve i mørket. I havet lager enkelte organismer sitt eget lys. Visse typer plankton får hele sjøen til å glitre (= morild). Noen dyr blinker iblant for å forsvare seg, andre ganger for å finne en kjæreste! Kanskje du skal prøve det neste gang strømmen går :)
Map